Marc Whitten werkte sinds 2000 bij de console-afdeling van Microsoft en maakte de lancering van de Xbox, Xbox 360 en Xbox One mee. "Ik heb met uitzonderlijk veel plezier de afgelopen veertien jaar gewerkt aan het beste product met het beste team voor de beste community", aldus Whitten.

"De Xbox is zo speciaal dankzij het geweldige team waar ik mee heb mogen werken en dankzij het feit dat onze fans de meest geweldige fans op de planeet zijn", vervolgt de vertrekkende vicepresident. "Het was het hoogtepunt van mijn carrière om te kunnen werken aan een product dat zo geliefd is. Het valt mij ongelooflijk zwaar om te vertrekken, maar ik ben ervan overtuigd dat de beste tijden voor Xbox-fans nog komen, in de capabele handen van een zeer getalenteerd team."

Terwijl Microsoft zoekt naar een permanente vervanger, treedt Terry Myerson op als interim-hoofd van de afdeling. Myersson doet dit naast zijn huidige positie als hoofd van de afdeling die zich bezighoudt met de besturingssystemen van Windows, Windows Phone en Xbox.