Verzegeld Super Mario Bros.-exemplaar levert 100.000 dollar op

Verzegeld Super Mario Bros.-exemplaar levert 100.000 dollar op

Een exemplaar van het NES-spel Super Mario Bros. is verkocht voor meer dan 100.000 dollar. Het exemplaar is de enige bekende kopie van het spel die nog verzegeld is met een zeldzame sticker.

Door de populariteit van Super Mario Bros., is het spel van 1985 tot 1994 meerdere keren geprint door Nintendo. Hierdoor zijn er 11 verschillende fysieke versies van het spel. De eerste twee versies waren verzegeld met een sticker en waren alleen verkrijgbaar in New York en L.A. tijdens de testlancering van the Nintendo Entertainment System (NES) in 1985 en 1986.

Een nog ongeopend exemplaar van deze versie heeft nu een wereldrecord neergezet door een bedrag 100.150 dollar op te leveren. Het is hiermee officieel het duurst verkochte spel ooit.

De kopie in kwestie is het enige bekende exemplaar van Super Mario Bros. dat nog verzegeld is met een sticker. Wata Games, het bedrijf dat games beoordeeld op zeldzaamheid en fysieke staat, heeft de kopie van Super Mario Bros. gecertificeerd met het cijfer 9,4 voor de nieuwstaat kwaliteit van het product en een "verzegelingsbeoordeling" van A++.

Super Mario Bros

Een groep verzamelaars, waaronder grote namen in de game-industrie en verzamelwereld, kwam samen in februari om het spel te kopen. De groep bestaat uit Jim Halperin, oprichter van 's werelds grootste veilinghuis voor kunst en verzamelobjecten Heritage Auctions, Zac Gieg, eigenaar van Just Press Play, en Rich Lecce, bekend muntenhandelaar en game-verzamelaar.

Gieg vergelijkt dit exemplaar van Super Mario Bros. met het waardevolle stripboek Action Comics #1, waarin Superman voor het eerst te zien was. "We wisten allemaal hoe moeilijk het is om een kopie te vinden van deze versie van het spel in goede conditie. Om dan een verzegeld exemplaar te vinden is iets waarvan ik dacht dat ik het nooit zou meemaken, zelfs niet na het verkopen van vintage videogames voor meer dan twintig jaar."

Kopieën van spellen die gecertificeerd zijn door Wata Games verkopen voor recordprijzen sinds Heritage begonnen is met het veilen hiervan in januari. Het komt regelmatig voor dat spellen voor een bedrag van vijf cijfers verkocht worden, maar het bereiken van het zescijferige bedrag laat zien dat er een opwaartse trend is in de wereld van game-verzamelingen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Krankzinnig, vroeger kreeg je er een kwartje voor op de vrijmarkt.

0

Gelukkig heb ik er nog 2 liggen NOT

0

Aanbevolen voor jou