Op 23 maart zullen we weten of de hype rondom de Playstation 3 in Nederland net zulke massale vormen aan zal nemen als in Amerika, want dan zal de nieuwe console van Sony ook hier in de winkels te vinden zijn.

Jack Tretton, president van Sony Computer Entertainment America, heeft echter gezegd dat door het enorme succes van de Playstation 2, de verwachtingen van de PS3 erg hoog zijn. Misschien zelfs wel te hoog.

"Omdat we leiderschapspositie hebben, worden er nogal wat verwachtingen gemaakt, waarvan er een aantal een beetje onrealistisch zijn," vertelt Tretton. "Als we als derde zouden staan in de console race zouden mensen eerder geneigd zijn een warm plekje in hun hart vrij te maken vanwege de goede oude dagen van de Playstation en ons weer helpen om de top te bereiken. Maar ik weet niet of we de prijs willen betalen voor dat soort liefde."

Waar het op neerkomt is dat Sony's marktleiderschap ervoor zorgt dat de verwachtingen voor de Playstation 3 behoorlijk aan de hoge kant zijn. Tretton gelooft echter wel dat Sony zijn positie zal behouden door de verkoop van de PS3 op lange termijn.