Zowel Patapon als LocoRoco, die eerste een onofficieel vervolg op de tweede, zijn ware culthits voor de PSP. Het is dan ook niet geheel verrassend dat nu via de meest recente uitgave van het Japanse gamesmagazine Famitsu duidelijk is geworden dat beide games een vervolg krijgen.

Patapon moet eind dit jaar in Japan uitkomen en een multiplayer voor maximaal vier spelers bieden. Er zitten nieuwe karakters in, maar verder is er nog bar weinig bekend over deze titel, behalve dan dat hij net zoals de tweede LocoRoco gewoon weer op de PSP uitkomt.

Over LocoRoco 2 is iets meer bekend. Sony had al eerder hints laten vallen over een mogelijk vervolg op de vrolijke platformer, maar nu is het dus zeker. De gemene slechterikken van het eerste deel, de Moja Troop, zijn weer terug en hebben ditmaal zelf het zingen onder de knie gekregen. Dat betekent niet alleen dat je als je ze nadert hoort zingen, maar ook dat ze met hun zangkunsten heel de wereld van energie hebben ontdaan. Aan de LocoRoco de taak om daar een stokje voor te steken.

Je krijgt deze keer ook te maken met andere vijanden en eindbazen in LocoRoco 2. Men probeert de gameplay nog steeds even toegankelijk te maken, terwijl fans van het eerste deel wel een hoop nieuwe dingen moeten kunnen beleven. Zo kun je ditmaal onder water duiken in plaats van aan de oppervlakte blijven drijven, en je tanden gebruiken om aan dingen te trekken. Een releasedatum voor deze titel is nog niet gegeven, maar volgens Sony is LocoRoco 2 zo'n 75% voltooid.