"We zijn druk bezig met twee projecten met Electronic Arts", zo meldt Johan Kristiansson, CEO van Starbreeze. "Ik hoorde dat er gepraat werd over een vervolg op The Darkness, maar wij werken daar niet aan op dit moment."

The Darkness 2 wordt uitgegeven door Top Cow en het verhaal voor de game wordt geschreven door Paul Jenkins, eerder verantwoordelijk voor strips van Spider-Man, Spawn en de Teenage Mutant Ninja Turtles. Het is niet bekend wie de game ontwikkelt en wanneer deze verschijnt.

Vorig jaar tijdens de Comic Con werd er al gehint naar het vervolg op The Darkness. Men mocht er toen echter geen officiële uitspraken over doen.

The Darkness

In het eerste deel van The Darkness, dat in 2007 uitkwam, kruipt de speler in de huid van Jackie Estacado, een huurmoordenaar voor de maffia. Hij heeft demonische krachten geërfd en wil wraak nemen op zijn oom. Deze heeft geprobeerd om Jackie na een mislukte klus om te brengen. De demonische krachten geven het hoofdpersonage onder andere de beschikking over de de Creeping Dark, een soort slang waarmee vijanden sluipenderwijs gedood kunnen worden, en de Demon Arm, waarmee spelers vijanden kunnen doorboren en objecten kunnen optillen.