Ondanks dat ze niet echt wisten door te breken bij het grote publiek, waren de Seven Kingdom games bij de critici een groot succes. Zowel het eerste deel uit 1997 als diens opvolger, het in 1999 verschenen Seven Kingdoms II: The Fryhtan Wars, haalden gemiddelde scores rond de 85%. Na de langdurige stilte rond de reeks, waarin spionage, diplomatiek en handel een belangrijke rol speelden, hadden we eigenlijk verwacht dat Seven Kingdoms een stille dood zou sterven. Gelukkig is dat niet het geval, want Enlight Software kondigt aan dat Seven Kingdoms: Conquest in de maak is.

Met dit derde deel zal men de overstap naar de derde dimensie maken. Niet alleen voor de reeks is dit de eerste stap naar 3D, ook voor de ontwikkelaar van het spel, Infinite Interactive. Deze studio was voorheen verantwoordelijk voor onder andere Warlords Battlecry en Warlords IV, spellen die zelfs in deze tijd nog stug vasthielden aan de tweede dimensie.

Seven Kingdoms: Conquest laat je vechten als mensen of demonen over zo'n 6000 jaar aardse geschiedenis. Het begint in 3000 voor Christus in Egypte en eindigt in de verre toekomst. Je zult zowel van magie als van technologie gebruik kunnen maken. Over het vergaren van grondstoffen hoef je je trouwens geen zorgen te maken. Seven Kingdoms: Conquest verschijnt in september van dit jaar voor de PC.