Vervolg op Star Wars Battlefront verschijnt in 2017 | Gamer.nl

Vervolg op Star Wars Battlefront verschijnt in 2017 | Gamer.nl

Electronic Arts heeft bekendgemaakt volgend jaar een vervolg uit te brengen op Star Wars Battlefront. Het nieuws kwam naar buiten via een bericht naar de investeerders van de uitgever.

De nieuwe game in de Battlefront-reeks moet volgend jaar uitkomen, maar staat niet genoemd voor het fiscale jaar voor 2017 dat eindigt in maart volgend jaar. Dit betekent dat de Star Wars-shooter gaat verschijnen tu en april en december van 2017. Blake Jorgensen, CFO bij Electronic Arts, geeft aan dat de nieuwe Battlefront gebruik gaat maken van de nieuwere films, waardoor de inhoud niet meer gelimiteerd is tot de originele trilogie.

Een ontwikkelaar voor het vervolg is nog niet aangekondigd, hoewel de verwachting is dat het Zweedse DICE de ontwikkeling weer op zich zal nemen. Electronic Arts heeft tevens onthuld dat vorig jaar meer dan 14 miljoen exemplaren van Star Wars Battlefront zijn verscheept. Dit is verdeeld over pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Jorgensen gaf hiernaast aan dat de aankomende Star Wars-game van Dead Space-ontwikkelaar Visceral Games in 2018 moet uitkomen. Meer details over het project zijn niet gedeeld. De ontwikkeling wordt geleid door Amy Hennig, die tot maart 2014 aan de Uncharted-games heeft gewerkt bij Naughty Dog.

Vorige week kondigde EA aan dat Titanfall-ontwikkelaar Respawn Entertainment ook een Star Wars-titel in ontwikkeling heeft. Een releasedatum voor deze third person actie-adventure is niet bekend. Respawn werkt tevens aan Titanfall 2.

De huidige versie van Star Wars Battlefront ontvangt dit jaar nog een aantal dlc-pakketten, waaronder één die zich afspeelt op de bekende Death Star.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou