'Vervolg op Okami en Viewtiful Joe maken wordt lastig' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik heb de rechten niet van alle franchise die ik heb gemaakt", vertelt Kamiya. "Die zijn van de bedrijven die de games hebben uitgegeven. Ze hebben het recht een franchise uit te buiten zoveel ze willen. Maar om heel eerlijk te zijn zou ik het graag zelf willen doen."

Okamiden

Kamiya geeft aan dat hij Okami graag van een vervolg had willen voorzien, maar het vervolg is al door een ander bedrijf in de maak in de vorm van Okamiden, dat op de Nintendo DS moet verschijnen. "Zodra iemand anders aan een wereld zit die je zelf hebt geschapen, voelt het niet meer van jou. Het heeft geen zin om zelf een vervolg te maken als de wereld niet meer van jou is."

Volgens Kamiya is Viewtiful Joe eigenlijk nog de enige franchise die over is gebleven die hij van een vervolg zou willen voorzien. "Het verhaal [van Viewtiful Joe] is incompleet dus dat zou ik graag nog eens af willen maken. Maar dat zou waarschijnlijk wel de moeilijkste zijn om te doen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou