In Korea woont een raar volkje, vooral op gamesgebied. Daar waar in een normaal land meningen nogal verschillen en iedereen het liefst een ander spel speelt, is er in Korea meestal een spel dat zo populair is dat miljoenen Koreanen het tegelijk doen. Nadat men met massa's tegelijk Starcraft gespeeld had, wierp men zich op Lineage: The Bloodpledge, de eerste MMORPG van Koreaanse bodem en hoewel het in 2D was is het een van de meest gespeelde MMORPG's allertijde. Opvallend, want in de rest van de wereld is het maar een bescheiden succesje geworden.

Nu kondigd uitgever NCSoft, dat ook al de rechten op City of Heroes heeft, het tweede deel van Lineage aan met de subtitel the Chaotic Chronicle. Dit maal zal het spel gepowerd worden door de Unreal engine, en we zijn benieuwd hoe dit uit zal pakken in een grote wereld, daar waar Unreal toch meer geschikt is voor kleine levels. Zal er toch nog aan de hoge graad van detail vastgehouden kunnen worden?Lineage2 will use Epic's next generation Unreal Engine technology. NCsoft is one of the world's largest online game providers, with its flagship Lineage dominating the domestic market where multi-user game titles attract a huge number of paying users.

NCsoft said almost all core components have been developed at this point and an alpha version is being tested. The company, which began to develop Lineage II in October 2000, said it is in talks with a major music studio to produce game music and sound effects.

A testing-level service will be available in several months and a full-fledged commercial version is slated for the first half of 2003.

NCSoft said it will introduce Lineage II in foreign markets such as the United States, Taiwan, Hong Kong, Japan and China by end-2003. Het spel zal pas uit komen tegen het eind van 2003, en heeft dan ook geduchte concurrentie van World of Warcraft. De vraag is of dit spel ook te zien zal zijn in de Europese winkels, of dat de Europese MMORPG-fanaten weer moeite moeten doen om het spel via internet te bestellen. Bekijk vooral de officiële website voor meer screenshots en informatie.