Vervolg op Konami's Rocket Knight voor XBLA, PSN en Steam | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De nieuwe Rocket Knight-titel maakt gebruik van een driedimensionale grafische engine, terwijl de gameplay wel in twee dimensies lijkt plaats te vinden. De game is in ontwikkeling bij Climax, de studio achter Silent Hill: Origins en de aankomende titel Silent Hill: Shattered Memories.

Vijftien jaar

Het spel speelt zich vijftien jaar na Rocket Knight Adventures af en hoofdpersoon Sparkster heeft na de gebeurteni en uit het origineel een rustig bestaan opgebouwd buiten het Zephyrus-koninkrijk. Sparkster is namelijk niet met de prinses getrouwd maar met zijn familie verhuisd toen bleek dat de pigs, de vijanden uit het origineel, in het koninkrijk mochten komen wonen. Sparkster trekt echter zijn jetpack weer aan zodra er weer een oorlog uitbreekt in Zephyrus en sluit zich aan bij zijn voormalige vijanden om een leger van wolven te verslaan.

Nieuw

Sparkster heeft enkele nieuwe mogelijkheden tot zijn beschikking in dit deel deel. Zo kunnen onder andere raketten teruggekaatst worden naar vijanden en kan er geschoten worden met energieballen. Deze acties plegen wel een grote aanslag op de energie van je Jetpack.

Verder is er een verbeterd overzicht gecreëerd door de camera een stuk verderaf te plaatsen en wordt een arcade-modus toegevoegd waarbij de mogelijkheid om het spel op te slaan is uitgeschakeld. Daarnaast worden Achievements en een online scorebord geïntroduceerd.

Rocket Knight moet begin 2010 uitkomen op Xbox Live Arcade, PlayStation Network en Steam.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou