Vervolg op cultgame Outcast in de maak

Vervolg op cultgame Outcast in de maak

Appeal Studios - de ontwikkelaar van de oorspronkelijke Outcast - werkt aan een vervolg op de game, genaamd Outcast 2: A New Beginning.

Het spel werd gisterenavond tijdens de THQ Nordic-showcase onthuld. Outcast verscheen oorspronkelijk in 1999 en viel toen op dankzij de gedetailleerde voxel-graphics, de sci-fi-setting en de open levels waarin spelers zelf konden bepalen hoe ze bepaalde gevechten en andere situaties aanpakten.

Hoofdpersonage Cutter Slade keert in dit vervolg terug. Cutter moet de planeet Adelpha redden van een invasie van robots. De game moet daarbij net als het eerste deel een third-person actie-adventure worden.

THQ Nordic wist de Outcast-franchise in 2019 over te nemen. In 2017 gaf BigBen Interactive echter al een remake van het origineel uit, genaamd Outcast: Second Contact. In 1999 werkte het Belgische Appeal al aan een vervolg op Outcast, maar die game werd geannuleerd toen het bedrijf bankroet ging.

Er is nog geen releasedatum voor Outcast 2. De game verschijnt op PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Eerst little big adventure 3 en nu dit. Prachtige tijden!

0
test

Ongelooflijk dat hier dan toch nog een vervolg op komt. Origineel+Remaster meerdere keren uitgespeeld. Prachtige (maar natuurlijk grafisch achterhaalde) wereld met een perfecte soundtrack die je door dit universum begeleid. Ben erg benieuwd wat dit nieuwe deel gaat brengen en of ze het eerte deel kunnen evenaren.

0

Aanbevolen voor jou