'Vervolg op Alan Wake staat op de planning'

'Vervolg op Alan Wake staat op de planning'

Een vervolg op culthit Alan Wake zou op de planning staan bij Remedy en uitgever Epic Games.

Dat claimt journalist Jeff Grubb te hebben vernomen. Volgens hem heeft Epic Games goedkeuring gegeven aan Remedy om een vervolg te maken - niet geheel toevallig komt deze herfst een remaster van het eerste deel uit.

"Ze werken met Epic Games om Alan Wake 2 te maken, of het staat in ieder geval op de planning. Wordt het uiteindelijk werkelijkheid? Ik hoop het. Ik denk het. Ik denk niet dat het ontspoort", aldus Grubb tijdens de Giant Bomb Grubbsnax-show.

Remedy geeft al jaren aan graag een vervolg op Alan Wake te willen maken, maar het leek nooit van de grond te komen. De aankomende release van Alan Wake Remastered lijkt dan ook een voorbode op een tweede deel, al is dit nog niet officieel bevestigd.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt mij dat dit klopt. Ze kopen de rechten, ze brengen een remaster, en ze hebben altijd de wens gehad er meer mee te doen. Daarnaast nog easter eggs in (ik dacht) zowel control als quantum break. Ik hoop vooral dat het een volwaardig vervolg gaat zijn, het verhaal was tof, en ik zou het wel cool vinden als we daarop verder gaan, ipv een compleet nieuw verhaal voor iedereen die 1 niet heeft gespeeld. Het feit dat we nu een remaster hebben, geeft me hoop.

0

@WvA Het zou vrij krankzinnig zijn om de rechten terug te kopen en het dan vervolgens in de hoek te gooien :) Ik zou niet weten waarom je niet een totaal nieuw verhaal zou willen... natuurlijk wel. Het oorspronkelijke verhaal was prima afgerond. Het zou doodzonde zijn om die kans niet aan te grijpen om een nieuw verhaal te vertellen in hetzelfde universum. Het kan alsnog in dezelfde omgeving afspelen, Alan Wake had toch altijd al een klein Twin Peaks laagje.

0
test

@gimbal2 prima afgerond? Volgens mij was het een behoorlijk open einde met een grote cliffhanger

0
test

Hij blijkt transgender en wordt Alana Wake.

0
test

@LordLuc Alan Woke

0

Aanbevolen voor jou