Nieuws
Dreamsettler

Vervolg en spin-off op Hypnospace Outlaw in de maak

Tijd om weer in de huid te kruipen van een internetdetective

Geschreven door Michel Musters op
Er is zowel een vervolg als een spin-off van de cultgame Hypnospace Outlaw in de maak.

Het in 2019 verschenen Hypnospace Outlaw is een eerbetoon aan het internet van twintig jaar geleden. In de detectivegame speuren spelers een speciaal internet uit de jaren 90 af, waar gebruikers zich in hun slaap mee verbinden. De rol van de speler is om deze fictieve gebruikers in het gareel te houden en overtreders op te sporen.

Er wordt nu gewerkt aan een spiritueel vervolg met de naam Dreamsettler. Deze game moet een soortgelijke ervaring als het origineel bieden, behalve dat deze game zich in de jaren '00 afspeelt en het internet daardoor ook moderner is geworden. Dat betekent ook dat social media zijn entree maakt.

De spin-off heet Slayer X: Terminal Aftermath: Vengeance of the Slayer en is zogenaamd door het fictionele Hypnospace Outlaw-personage Zane ontwikkeld. De shooter lijkt een beetje op de oude Doom- en Duke Nukem 3D-games, met pixelige graphics en overdreven wapens.

Beide games worden ontwikkeld door Tendershoot en uitgegeven door no More Robots, en moeten in de loop van dit jaar verschijnen op pc, Xbox en Switch. Hieronder zijn trailers van beide titels te bekijken.

Dit artikel delen:

Lees meer

Ryzen 7 5800X3D uitgebreid getest voor verval embargo Moss: Book 2 is geen vervolg volgens het boekje
2

Reacties op: Vervolg en spin-off op Hypnospace Outlaw in de maak

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  denver

  • 7 april 2022 12:25
  Heb Hypnospace Outlaw geprobeerd via GamePass en ik begrijp de cultstatus, maar ik kwam er vrij snel achter dat ik me er niet mee aan het vermaken was. Ik denk als je de uren gaat tellen die je in games stopt terwijl je je niet aan het vermaken bent, maar puur omdat je een game wil afmaken, een achievement wil halen of om een level hoger te komen, dat je schrikt. Ben zelf geen achievement hunter, maar ik ben (helaas) wel iemand die nog drie uur in een game steekt omdat ik er al tien in heb zitten en het einde wil zien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • mhnl1979

  • 7 april 2022 15:05
  Ik dacht heel even dat het een vervolg was op Outlaws uit 1996 haha. Super cowboy spel van LucasArts dacht ik.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.