In een poging de hype rondom de aankomende Halo 3 multiplayer beta een beetje in toom te houden, heeft Phil Spencer van Microsoft gezegd dat spelers beter niet te enthousiast kunnen worden. Ook al is er nog geen officiële datum, Spencer wil duidelijk maken dat we tot die tijd geen demo, maar een beta zullen spelen.

“Het is niet echt bedoeld om spelers lekker te maken,” zegt Spencer. “We kijken niet naar de beta als een product dat zoveel mogelijk mensen tot een aankoop van Halo 3 moet aanzetten zodra het spel uit is. We hebben het volste vertrouwen in het verhaal en de game om de beta te gebruiken om de techniek te testen en om er zeker van te zijn dat onze hoogliggende designdoelen worden gehaald. Spelers kunnen dus zeker een robuuste speelervaring verwachten.”

“Noem het in ieder geval geen demo,” voegt Spencer daaraan toe. “Dit is echt een beta. Daarom zullen er ook problemen optreden tijdens het spelen. We denken wel dat dit de beste voorbereiding is op de Halo 3 launch.”

Overigens heeft Bungie ook de eerste teaser poster vrijgegeven, welke op de website van Bungie ter download te vinden is in een aantal formaten. Zoals je onderaan kunt zien zal Halo 3 in de herfst van 2007 verschijnen op de Xbox 360.