Verticale roguelike Downwell eind deze maand naar Nintendo Switch

Verticale roguelike Downwell eind deze maand naar Nintendo Switch

De roguelike Downwell komt deze maand nog naar Nintendo Switch. Dit kondigde uitgever Devolver Digital aan via Twitter.

Downwell is eerder al verschenen voor iOS, Android, PS4 en PS Vita, maar krijgt nu ook een Switch-versie op 31 januari. Devolver heeft via Twitter eerder al bevestigd dat de game in Tate-modus te spelen is, wat betekent dat de Switch kan worden gedraaid zodat de verticale gameplay het scherm volledig kan benutten. Of er nieuwe toevoegingen of veranderingen zijn doorgevoerd bij de Switch-release is nog onbekend.

In Downwell val je door levels heen en reken je tegelijkertijd met steeds moeilijkere vijanden af door kogels naar beneden af te schieten. Tussendoor verzamel je gems, upgrades en probeer je voornamelijk te overleven. Doordat de levels procedureel worden gegenereerd, is geen spelbeurt hetzelfde.

In onze review prees Thijs de game voor de "superstrakke en flitsende gameplay", maar verklaart hij dat de besturing op smartphones toch niet ideaal is. Op dit moment is de maker, Ojiro Fumoto, samen met onder andere Spelunky-bedenker Derek Yu de minigame-collectie UFO 50 aan het ontwikkelen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou