De strijd tussen goed en kwaad is het thema van menig spel geweest en is nog steeds populair. Er zijn echter maar weinig games waar je in de schoenen van het kwaad kunt stappen. De stoute Poolse ontwikkelaar Metropolis Software besloot daarom een spel te ontwikkelen waarbij je eens de diennaar van de duivel bent. In Diabolique: License to Sin is een strijd gaande tussen de soldaten van onze liever Heer en Satan. Door een bepaalde gebeurtenis staan de planeten in zo'n lijn dat Luicifer niet meer kan zien wat er op aarde allemaal gebeurt.

Aangezien God zich niet aan de regels houdt is er totale chaos op aarde, waarbij de gezanten van de Heer op één na alle agenten van de duivel vermoorden. Driemaal raden wie deze overgebleven agent, met de naam Dark Eaville, mag spelen.

Diabolique: License to Sin is een singleplayer actie game met een traditionele third person view en staat gepland voor het eerste kwartaal van 2006. In dit interview geeft de Poolse ontwikkelaar meer informatie over dit duivelse spel.