In de komende uitgave van het magazine Game Informer staan verschillende details over Assassin's Creed 2. Het tijdschrift maakt bijvoorbeeld bekend dat je als speler in dit vervolg verschillende nieuwe wapens hebt, waaronder twee zwaarden, twee kleinere zwaarden, een speer, een bijl en een knots. In de game verdrink je ook niet langer als je in het water valt, want de protagonist kan nu zwemmen.

Zoals de teaser-trailer al leek aan te duiden speelt Leonardo Da Vinci's werk ook een rol in de game. Zo kun je onder andere zweven met behulp van door hem uitgevonden vleugels.

Overigens speel je niet langer meer met de held van het eerste deel, Altaïr, maar met Ezio Auditore de Firenze, een nobele man uit Florence. De game kent ook verschillende beroemde figuren uit de periode waar het spel zich in afspeelt (1476), onder andere Machiavelli en de Medici-familie uit Florence. Het aantal verschillende missies is ook uitgebreid. Er zijn nu zestien unieke types en het vinden van verborgen vlaggen in de game wordt nu ook daadwerkelijk beloond.

Het is niet helemaal zeker dat deze zaken allemaal in de game zitten, want de aflevering van het desbetreffende tijdschrift ligt nog niet in de winkels. Voor de complete lijst met vernieuwingen en game-onderdelen kun je hier kijken.