Vorige maand vertrok de voltallige crew van de Hitman film naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, om aan de eerste opnames te beginnen. Na een korte stilte leek het Twentieth Century Fox en EuroCorp waarschijnlijk wel een goed moment om met een officiële synopsis voor de film naar buiten te komen, die wordt geregisseerd door Xavier Gens.

Het plot draait, zoals verwacht, om de professionele huurmoordenaar Agent 47 (gespeeld door Timothy Olyphant), die met stalen zenuwen en een onvervalste trots de ene na de andere opdracht vervult. De enige identiteit die hij heeft is het nummer 47, ontleend aan de laatste twee cijfers van de streepjescodetatoeage in zijn nek. De huurmoordenaar raakt betrokken in een politieke crisis en krijgt zowel Interpol als het Russische leger achter zich aan, terwijl hij Oost-Europa afreist om uit te zoeken wie hem heeft verraden en uit de weg wil ruimen. Zijn overlevingskansen worden nog eens extra bemoeilijkt als zijn bewustzijn en onbekende emoties boven komen drijven door de invloed van een mooi, maar geestelijk beschadigd meisje.

Als het schieten in Sofia klaar is, gaan de opnames verder in onder andere Zuid-Afrika, Istanbul, St. Petersburg en Londen. In Frankrijk zal de film door EuroCorp worden uitgebracht; in de rest van de wereld zal Twentieth Century Fox de distributie voor zijn rekening nemen.

Agent 47; toch niet zo'n koele kikker als we dachten?