Verpakkingen pc-games van Sega worden volledig recyclebaar

Verpakkingen pc-games van Sega worden volledig recyclebaar

De verpakkingen van pc-games van uitgever Sega worden vanaf deze week volledig recyclebaar.

Dat begint op februari 6 met de release van Total War: Rome 2 - Enemy at the Gates Edition. Eerder testte Sega recyclebare verpakkingen al uit met de fysieke release van Football Manager 2020.

Alle verpakkingen worden gemaakt van gerecycled karton, dat vervolgens ook weer volledig gerecycled kan worden. Ook handleidingen die bij games zijn inbegrepen zijn gemaakt van gerecycled papier. De inkt waarmee alles wordt geprint is plantaardig, en het doosje wordt gewikkeld in polyethyleen met lage dichtheid. De disk zelf tot slot kan "door specialisten gerecycled worden".

Sega laat weten dat dit extra kosten met zich meebrengt voor het bedrijf, maar dat de spellen hierdoor goedkoper gedistribueerd kunnen worden. De producten zijn nu lichter, wat scheelt in de verzendkosten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"Dat zouden meer mensen moeten doen" :) Alleen kan ik me niet meer herinneren hoelang het geleden is dat ik een fysieke game heb gekocht. Misschien dat het smashbros was voor de WiiU.

0
test

@HunterSeeker Tja, voor mij was dat Witcher 2 voor PC....

0
test

Ik zou niet eens weten waar ik in mijn omgeving nog fysieke PC games kan kopen. Intertoys is weg. Dat was de enige, en die verkocht sowieso alleen call of duty, the sims en World of Warcraft, en een hoop van die budget games. Media markt heeft z'n pc sectie ook helemaal opgeheven, ze verkopen nog wel hardware zoals keyboards en muizen en zo, maar geen games, tenminste niet bij de mediamarkt in mijn omgeving.

0

Aanbevolen voor jou