Vernietig Nederlandse bezetters in Iraanse shooter | Gamer.nl

Vernietig Nederlandse bezetters in Iraanse shooter | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De PC-game, genaamd Mir Mahna, draait om de gelijknamige nationale held van Iran die in 1766 de Nederlandse kolonisten verdreef. Het verhaal van het spel toont een gewelddadige strijd, gebaseerd op een boek dat is geschreven over zijn leven: On the Red Marine Roads. De makers van Mir Mahna hopen dat het spel ook buiten Iran succesvol wordt, om gamers over de hele wereld wat bij te brengen over de rijke geschiedenis van het land.

Mir Mahna is twee jaar in ontwikkeling geweest bij een team van twintig personen, in samenwerking met de Iran National Foundation of Computer Games. De game maakt onder meer gebruik van motion capturing en laat spelers vechten met werpme en, kanonnen en musketten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou