Electronic Arts heeft vandaag de eerste details prijsgegeven van FIFA Street 2, de tweede straatvoetbalgame in de EA Big serie. Dit keer vormt het vernederen van je tegenstander een belangrijk spelelement. Dat doe je door zo spectaculair mogelijke tricks uit te voeren met de rechter analoge stick, omgedoopt tot Trick Stick. Je kunt je zowel uitleven op tegenstanders met als zonder de bal.

Nieuw in FIFA Street 2 is een één op één mode waarin je tegenover één tegenstander staat en het erop gaat wie de beste tricks uit zijn mouw zal weten te schudden. Speciale counter-moves zorgen ervoor dat je tegenstander een flinke deuk op loopt. Ook in de Gamebreakers komt het vernederen terug, met zelfs een speciale Trauma Move! Binnenkort vinden we alle stervoetballers niet meer op het veld, maar in de psychiatrische inrichting dankzij FIFA Street.De features:

Using the right analogy trick stick in combination with the button controls execute specific tricks to intimidate and disgrace your opponent.

One-on-one encounters between players result in meta-game 'Beat Battles'. These match ups now require both the attacking and defending player to use the Humiliation Weapon to counter-attack each others tricks resulting in the ultimate bragging rights payoff.FIFA Street 2 verschijnt in het eerste kwartaal van 2006 net als zijn voorloper voor PS2, Xbox en Gamecube. Daarnaast staan er nu ook versies voor PC en PSP in de planning.

Update: Een kort previewfilmpje van FIFA Street 2 is hier te bewonderen.