Geweld in videogames is een heikel punt in de hedendaagse maatschappij. We worden doodgegooid met verhalen over jongeren die doordraaien na het spelen van een GTA of Manhunt. Ook ditmaal hebben we weer een geweld in videogames-gerelateerd verhaal voor je, alleen dan met een enigszins bijzondere twist.

Het gebeurt niet vaak dat mensen er wettelijk van worden weerhouden videogames te spelen. In het Canadese Alberta hebben twee zestienjarige jongens het echter klaar weten te stomen. De jongens hadden bij een onwetend gezin ingebroken en diens kat in een in werking gezette magnetron gestopt. Hierna hadden de twee tieners doodleuk  "De kat is in de magnetron, jullie hadden een leuke kat" op het keukenkastje gekerfd.

Het opmerkelijke aan dit vonnis is dat de daders deze daad niet hebben begaan naar aanleiding van het spelen van een gewelddadige videogame, zoals vaker het geval is bij een dergelijk verbod. Volgens de rechter wordt het verbod enkel in werking gesteld om de jongens van slechte invloeden te behoeden. De jongens zullen niet verder vervolgd worden, wel worden ze onder andere verplicht tot honderd uur aan onbetaalde werkzaamheden en mogen ze de komende twee jaar niet meer in het bezit zijn van huisdieren. Hopelijk is Ubisoft's Catz een leuk alternatief voor de twee belhamels.