Critici zetten vraagtekens bij de authenticiteit van de foto's. Zo is de bovenkant van deze vermeende PS3 mat, terwijl de huidige PS3 glanst. Ook het lettertype van het logo is anders dan die van de huidige PlayStation 3. Omdat er van de eerste en tweede PlayStation ook kleinere versies zijn verschenen, is het waarschijnlijk dat ook de PlayStation 3 een zogenaamde slim-versie krijgt. De geschiedenis leert echter dat dat niet zo vroeg in het leven van een PlayStation-spelcomputer gebeurt.

De foto van de doos wordt echter als bewijs aangedragen dat deze foto's wel degelijk echt zijn. De doos ziet er volgens verschillende bronnen geloofwaardig uit en bevat vele officiële PlayStation-logo's. Dit zou de kans dat het hier om een Chinees imitatieproduct gaat verkleinen

Sony ontkent

Er doen al langer geruchten de ronde dat Sony een vernieuwde versie van de PlayStation Portable zal tonen op de E3. Onlangs doken de geruchten op dat ook de PlayStation 3 vernieuwd zou worden. Sony ontkent echter op dit moment plannen te hebben voor een nieuwe versie van de PS3.