Vermeend nepproject op Kickstarter ontdekt, stopgezet | Gamer.nl

Vermeend nepproject op Kickstarter ontdekt, stopgezet | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De studio liet op de Kickstarter-pagina afbeeldingen zien van tekenaar Gonzales Ordoñez Arias, zogenaamd concepttekeningen voor de game. Daarnaast zijn er afbeeldingen van Photoshop-tutorialwebsites en van een fabrikant van fantasy-wapens gebruikt. De foto’s van het kantoor van Little Monsters blijken foto’s van app-ontwikkelaar Burton Design Group.

Na negatieve opmerkingen in de reacties op de Kickstarter-pagina, gaf Little Monsters een verklaring: "Een aantal leden van ons team hebben gewerkt bij Burton Design Group voordat ze ontdekte dat de eigenaar van het bedrijf onbetrouwbaar was met geld, daarna zijn ze bij ons team gekomen."Wat betreft de concepttekeningen: er is onterecht aanspraak gemaakt op de eigendomsrechten van onze concepten. De game is in ontwikkeling en het is geen zwendel. Bedankt voor het begrip, als er vragen zijn stel ze dan gerust."

Kort na het bericht is de inzameling op Kickstarter stopgezet en is het Facebook-profiel van de studio verwijderd. Met de inzamelingsactie op Kickstarter moest 80.000 dollar opgehaald worden. Op het moment dat de actie werd stopgezet, was er 4.739 dollar opgehaald door 83 donateurs. Volgens de ontwikkelaar zou de game een role-playing game worden die de gameplay van World of Warcraft combineert met de graphics van Skyrim.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou