De Duitse uitgever CDV heeft van alle uitgevers, duidelijk het grootste aantal WO II strategiespellen uitgegeven. Zo nam het de Sudden Strike, Blitzkrieg, Combat Mission en Panzers reeksen voor haar rekening. Vandaag kondigt men opnieuw een RTS spel aan dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog, namelijk War Front. Ontwikkelaar van dienst is Digital Reality, dat met Desert Rats vs. Afrika Korps, 1944: Battle of the Bulge en D-Day, ook al heel wat strategiegames gemaakt heeft over de grootste oorlog die de mensheid ooit gekend heeft.

Toch wordt War Front geen historisch correct RTS spel, want na zo vaak al met die oorlog bezig te zijn geweest, wil je eens wat anders. Daarom biedt War Front de mogelijkheid de geschiedenis naar je hand te zetten en door te vechten tot 1949. Hierbij komen enkele experimentele wapens om de hoek kijken, zoals straaljagers, aardbevingbommen en andere prototype-wapens.

War Front verschijnt in het eerste kwartaal van 2006. Vind je dat te lang duren? Dan kun je voor die tijd van CDV sowieso nog Panzers: Phase Two en Blitzkrieg 2 verwachten. Ja, de WO II-strateeg hoeft geen honger te lijden.