Aan het begin van dit fiscale jaar verwachtte Nintendo nog 9 miljoen Wii U's te verkopen in de twaalf maanden daarna. Inmiddels is dat aantal bijgesteld naar 2,8 miljoen. In de eerste zes maanden van fiscaal 2013 werden namelijk wereldwijd slechts 460.000 exemplaren van Nintendo's nieuwe spelcomputer verkocht. Over die periode werd in de Europa-regio bovendien een negatief verkoopaantal genoteerd. 

Mede door de tegenvallende hardwareverkopen, met name tijdens de doorgaans voor Nintendo succesvolle feestdagen, is ook de winstverwachting bijgesteld. In plaats van een netto winst van 55 miljard yen wordt nu verwacht dat het boekjaar wordt afgesloten met een verlies van 25 miljard yen, ongeveer 175 miljoen euro.

De verkoopverwachting van de 3DS werd ook verlaagd van 18 miljoen naar 13,5 miljoen exemplaren. Nintendo's CEO Satoru Iwata maakte eerder dit jaar nog de belofte dat hij erop gebrand was om Nintendo weer winstgevend te maken. Vervolgens werd gespeculeerd dat hij zou aftreden indien dit niet zou lukken. Dit is inmiddels ontkracht door Iwata.