Nintendo Switch verkoopt boven verwachting dankzij Animal Crossing

Nintendo Switch verkoopt boven verwachting dankzij Animal Crossing

Nintendo heeft zijn verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal onthuld voor de Nintendo Switch. Uit deze cijfers blijkt dat de Japanse gamegigant een goede periode achter de rug heeft, mede dankzij Animal Crossing: New Horizons.

Super Smash Bros. Ultimate heeft nu in totaal 18,84 miljoen exemplaren verkocht wereldwijd en is na Mario Kart 8 Deluxe de best verkochte Nintendo Switch-game tot nu toe. De Smash-game wordt gevolgd door The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Super Mario Odyssey die beide 17,41 games hebben verkocht.

De in maart uitgekomen Animal Crossing: New Horizons is ook al goed op weg om in de top drie te komen. Binnen zes weken is de game al 13,41 miljoen keer over de toonbank gegaan. Het verkoopcijfer maakt de game tot de best verkochte game in de franchise. Een overzicht met andere Nintendo Switch-games die het goed gedaan hebben, is hieronder te bekijken.

De Nintendo Switch zelf doet het ook goed met de verkoop. Wereldwijd zijn er tot nu 55,7 miljoen hybride consoles verkocht. In het fiscale jaar dat eindigde in maart heeft Nintendo 21 miljoen Switch-consoles verkocht, terwijl het bedrijf had voorspeld om er 19,5 miljoen te verkopen.

Het aantal verkochte consoles zijn hoger dan de verkoopcijfers van de GameCube en N64 samen. De Switch moet wel nog heel wat consoles verkopen om het record van de Nintendo DS (154 miljoen verkocht wereldwijd) als best verkochte Nintendo-console ooit te verbreken.

Lees hier onze top tien games voor de Nintendo Switch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ben blij dat Nintendo na Wiiu niet is ingestort.

0
test

Blij met de Switch. Is echt een hele fijne console.

0

Aanbevolen voor jou