Aangekondigd was dat 2006 een zwaar jaar zou gaan worden voor de gamesindustrie. Dit mede te danken aan het uitblijven en late verschijnen van de Playstation 3, het tekort aan Xbox 360 spelcomputers en de onduidelijkheid over het verschijnen van de Wii. Dit zogenaamde transitiejaar van current- naar next-gen zou mogelijk nog een meevaller kunnen worden als de cijfers van het Amerikaanse Gamestop kenmerkend zijn voor de gamesmarkt en zich ook in het restant van 2006 zo door blijven zetten.

De winst van Gamestop, de grootste gespecialiseerde gameshop in de USA, viel positief uit over het eerste kwartaal van dit jaar met een groei 13% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar. Werd er in Q1 van 2005 nog $10,3 miljoen gedraaid, dit jaar liep de teller op naar $11,7 miljoen. Deze meevaller zou grotendeels te danken zijn aan de goede Xbox 360 verkopen van games als Ghost Recon en Oblivion.

"Our exceptionally strong results this quarter are due primarily to the improved flow of Xbox 360 hardware, early acceptance of the $59.99 price point for next generation software, and the successful completion of key integration strategies between GameStop and EB Games," indicated R. Richard Fontaine, Chairman and Chief Executive Officer."