De Premium-editie is ongeveer 80 euro duurder dan de Basic-editie, die minder interne opslagruimte heeft en zonder game wordt geleverd. "Als de prijs (van de Wii U) een probleem was, dan zou de balans van de verkoop van de Basic- en Premium-edities er niet zo uitzien", meent Iwata. "De Basic-editie zou dan veel verkocht moeten zijn, maar mensen kopen vaker de Premium-editie. Dat is dus niet het probleem."

Van de Wii U werden afgelopen kwartaal in totaal 160.000 exemplaren verkocht. Volgens Iwata hangen betere verkopen af van de hoeveelheid kwalitatief hoogstaande software voor de console: "Ik begrijp dat het echte probleem het gebrek aan software is en de enige oplossing is om een aantal goede games uit te brengen."

Line-up voor najaar

Nintendo probeert dit sinds kort te bewerkstelligen door elke maand minstens één belangrijke first-party titel voor de Wii U uit te brengen. Vorige maand verscheen Pikmin 3, terwijl later deze maand The Wonderful 101 uitkomt. In oktober verschijnt de HD-versie van Zelda: The Wind Waker, in november de nieuwe Donkey Kong-platformer en in december Super Mario 3D World.