Tiger Woods PGA Tour 11 ligt sinds vorige maand in de winkels en is in de Verenigde Staten vergeleken met zijn voorganger PGA Tour 10 tot op heden 68 procent minder vaak over de toonbank gegaan. De verkoop van de Wii-versie kende zelfs een daling van 86 procent, hoewel dit deels te verklaren is door de Wii MotionPlus-accessoire die gebundeld werd met het vorige deel in de serie.     

"We vrezen dat het Woods-schandaal de verkooppotentie van wat Electronic Arts ziet als hun belangrijkste sportserie op FIFA en Madden na permanent beschadigd heeft," schreef Creutz in een brief aan investeerders.   

Schandaal

Tiger Woods kwam in november vorig jaar in opspraak nadat bekend werd gemaakt dat hij vreemdging. Verschillende sponsoren en zakenpartners besloten hierna de relatie met de sporter te verbreken. In december besloot Woods voorlopig afstand te doen van de professionele golfsport om zich te richten op zijn huwelijk. EA Sports zag hierin echter geen reden om de samenwerking met Woods op te zeggen. Wel deed het bedrijf onderzoek naar het effect dat het schandaal heeft gehad op het imago van EA Sports en op de consument zijn bereidheid om in de toekomst Tiger Woods-gerelateerde spellen te kopen.