Dorian Bloch, directeur van Chart-Track: "De toename [in verkoop] van week 36 ten opzichte van week 35 is meer dan 999 procent. We geven geen specifieke aantallen, maar desondanks is het een erg grote toename." Ter vergelijking: de verkoop van de Xbox 360 steeg in de week nadat de console een prijsdaling kreeg met 43 procent. De PS3 verkocht afgelopen week drie keer zoveel als de Wii, DS en Xbox 360.

Volgens Andrew House, hoofd van Sony Computer Entartainment Europe, is de toename te danken aan de prijsverlaging en de introductie van het nieuwe model. Dit heeft volgens hem ervoor gezorgd dat mensen het eindelijk een goed moment vonden om een PlayStation 3 aan te schaffen.

De extreme procentuele toename is mede toe te schrijven aan het feit dat de verkoop van PlayStation 3's in Groot-Brittannië een week eerder met twintig procent afnam, omdat consumenten hun aankoop uitstelden tot de komst van de PS3 Slim.

Japan

Niet alleen in Groot-Brittannië kende de verkoop van de PS3 een stijging. In Japan gingen in de eerste week na lancering van de PS3 Slim 150.252 consoles over de toonbank. Nog nooit verkocht de PS3 zoveel in één week sinds de week dat de spelcomputer gelanceerd werd, eind 2006.