De nieuwste versie van de devkit van Oculus Rift is bedoeld voor ontwikkelaars die hun games geschikt willen maken voor de virtual realitytechnologie. Het is dus niet de bedoeling dat consumenten het apparaat in handen krijgen, maar dat blijkt wel te gebeuren in China. Op de website van Oculus Rift staat geen optie meer om de game naar China te verschepen. Ook zijn er een aantal reserveringen van bedrijven in China geannuleerd.

Oculus VR laat weten dat het naar alternatieve manieren zoekt om de devkit in handen van Chinese ontwikkelaars te krijgen. Het bedrijf benadrukt daarnaast dat het hoopt dat consumenten het geduld kunnen opbrengen om te wachten tot de Oculus Rift in de winkels ligt. "Het is het wachten waard."

Eerder deze week liet Oculus VR weten dat er in totaal meer dan 100.000 devkits van de vr-bril zijn verkocht. Van de originele versie zijn er zo'n 60.000 verkocht, terwijl er van de nieuwe versie ongeveer 45.000 zijn besteld. De tweede versie van de devkit heeft een externe camera waardoor bewegingen van de gebruiker beter geregistreerd worden. Daardoor moeten gebruikers minder snel wagenziek worden tijdens het gebruik van de bril.