Verkoop Avengers voldoet niet aan verwachtingen Square Enix

Verkoop Avengers voldoet niet aan verwachtingen Square Enix

De verkoopaantallen van Marvel's Avengers voldoen niet aan de verwachtingen van uitgever Square Enix. Dat blijkt uit een href="https://www.hd.square-enix.com/eng/ir/pdf/21q2outline.pdf">financiële presentatie</a> van het bedrijf.

De uitgever geeft toe dat de game zijn ontwikkelingskosten nog niet heeft terugverdiend. De verkoopaantallen van het spel zijn 'lager dan verwacht', zei directeur Yosuke Matsude.

Square Enix houdt wel hoop dat de game in de toekomst meer zal verkopen door de toevoeging van nieuwe uitbreidingen. Volgend jaar komt bijvoorbeeld Spider-Man naar de PlayStation-versie van de game. "We hopen de langzame eerste verkopen recht te trekken door veel nieuwe content uit te brengen om de verkopen te laten groeien."

Mede door de teleurstellende resultaten van Marvel's Avengers schat een investeerder tijdens de presentatie dat de gamesafdeling van Square Enix afgelopen kwartaal zo'n 56 miljoen euro verlies heeft gedraaid. Volgens de uitgever hadden ze winst gemaakt als Avengers niet zo was tegengevallen. Naast de ontwikkelingskosten is er namelijk ook veel geld uitgegeven aan de reclamecampagne voor de game.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi. Niet meer dan verdiend als je een game voor een normale prijs verkoopt en vervolgens vol stopt met microtransacties. Er zijn aardig wat recensies geweest die dit hebben aangestipt en wellicht hebben veel mensen de game daardoor links laten liggen. Hopelijk leren ze als developer hier iets van voor hun volgende project.

0
test

Kon ik ze ook wel vertellen, was echt zo'n button bashing voorspelbare k.t game.

0

Aanbevolen voor jou