De website van CryTek is geupdate met een verklaring over de politie inval van gisteren. Het management van CryTek verklaard blij de zijn dat de politie zo goed op illegale software let, en de inval rustig is verlopen.

Volgens de verklaring is de ontwikkeling van Far Cry totaal maar drie uur onderbroken, terwijl het management de politie van informatie voorzag. Er zijn geen personen gearresteerd, en ook zijn er geen goederen of pc's in beslag genomen. The management of Crytek is grateful for the diligence of the German Police Department concerning protected software and fully cooperated in every way. As a software devloper, Crytek is always interested in properly obtaining and utilizing third party software. Development of the eagerly awaited Far Cry was only delayed for three hours while police cleared the matter with Crytek and it's management staff.

Despite false allegations that have appeared in various media and forums, no inventory or personel were affected in any way. Crytek would like to assure its fans that completion of Far Cry remains on track.Goed nieuws dus voor de ongeruste fans, die de release van de game in gevaar zagen komen. Lees de volledige statement bij CryTek Far Cry fans opgelet! Vergeet je ook niet in te schrijven voor de exclusieve Gamer.nl preview party van Far Cry, komende zondag in Rotterdam.