Verkennings-mmo Wander komt in maart 2015 | Gamer.nl

Verkennings-mmo Wander komt in maart 2015 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De Australische Loki Davison bedacht het concept van de game. Hij wilde een game maken die niet gericht was op geweld om een verhaal te vertellen, maar op verkenning. "Ik was lange tijd een soort nomade. Ik dwaalde door Centraal-Azië, Siberië, over de Noordpool en de Himalayas. Ik heb veel tekst-gebaseerde mmo's gespeeld en wilde er één maken die zich richt op atmosfeer, ontspanning en multiplayer", aldus Davison.

In de game starten spelers in een bos als een boom. Naarmate spelers verder verkennen, krijgt men de mogelijkheid om van vorm te veranderen. De speelbare personages zijn de boom Oren, de vogel Griffin, het waterwezen Azertash en het wezen Hira, dat enkel omschreven wordt als 'snel en lenig'.

De game is speelbaar op de PlayStation Experience-show in Las Vegas volgende maand. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou