Een woordvoerder van Sony heeft de verschillende geruchten over verlaagde PS3 hardwarespecificaties, afgedaan als onzin. Eerder berichtte Games Radar dat Sony moeilijkheden zou ondervinden met het inpassen van alle hardwareonderdelen in de console zonder tegen oververhittingsproblemen aan te lopen. De CELL-processor zou in kloksnelheid zelfs verlaagd zijn.

Volgens de woordvoerder van Sony, Jonathan Fargher, is dit verhaal gewoon niet waar. Ontwikkelaars werken nu al tussen de acht en twaalf maanden met PS3 devkits, dus het verhaal dat Sony nu ineens in zo'n late fase de specificaties verlaagd zou hebben, is belachelijk, om het in de bewoording van deze woordvoerder uit te drukken. Nog erger is de suggestie dat Sony niet in staat zou zijn om alle componenten in de case van de PS3 te passen.

Hoewel niet alle producten perfect zijn, heeft Sony al meer dan 40 jaar ervaring met het ontwikkelen van consumentenelectronica. Daardoor heeft men ook heel veel ervaring op kunnen doen in het inpassen van hardware, zoals bijvoorbeeld de PSone en de Slimline PS2 laten zien.