Cyberpunk moet een "geleidelijke leercurve" krijgen op het gebied van het verhaal. The Witcher-games zijn gebaseerd op verhalen van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, en volgens Iwisnki is er niet genoeg gedaan om spelers in The Witcher-games te introduceren met dit materiaal.

"In The Witcher 1 worden mensen midden in het verhaal gegooid en gaan we er van uit dat mensen weten wat er aan de hand is", aldus Iwinski. "Maar veel spelers hebben aangegeven bepaalde relaties in het spel niet te begrijpen. In toekomstige games willen we meer context geven door het spel en de personages beter te introduceren."

Iwinski vergelijkt dat het werk om het verhaal van Cyberpunk toegankelijk te maken te vergelijken is met wat HBO heeft gedaan met de adaptie van Game of Thrones. Hoewel in die serie lang niet alles overeen komt met de boekenreeks, worden de essentiële elementen wel bewaard. "Dat wil ik zien te bereiken. In [Cyberpunk] willen we een indrukwekkend verhaal neerzetten, maar spelers moeten [de setting] beter leren kennen dan in The Witcher 2."