Nieuws
Lootbox

Verenigd Koninkrijk overweegt lootboxes in games aan banden te leggen

Britse overheid wil dat het moeilijker wordt voor kinderen om lootboxes te kopen

Geschreven door Michel Musters op
De Britse overheid overweegt met wetten te komen waarmee het moeilijker moet worden om lootboxes in games aan kinderen te verkopen.

Julia Lopez, de Britse minister voor media, heeft afgelopen week gepraat met diverse mensen uit de game-industrie. Het zou gaan om gesprekken met werknemers van Electronic Arts, Apple, Google, Activision Blizzard en de bedrijven achter de populaire consoles.

Telegraph meldt dat Lopez grote zorgen heeft over het gebruik van lootboxes, en dat uitgevers maatregelen moeten treffen om de verkoop aan kinderen on te perken. Wanneer dat niet lukt, zou Lopez overwegen wetgeving in te voeren waarmee dit bewerkstelligd moet worden.

De woordvoerders van de bedrijven zouden het niet met Lopez eens zijn geweest; er zou te weinig bewijs zijn voor mogelijke schade die lootboxes veroorzaken. In Nederland waren diverse lootboxes, waaronder Fifa-punten in de populaire voetbalreeks, enkele jaren niet meer toegestaan. Onlangs werd dit teruggedraaid door een uitspraak van de Raad van State. In België is het nog wel verboden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Half-Life: Alyx-mod Levitation biedt compleet nieuwe campagne 'Alle grote namen' brengen games naar vernieuwde PlayStation Plus
0

Reacties op: Verenigd Koninkrijk overweegt lootboxes in games aan banden te leggen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.