Stronghold is één van die spellen die zichzelf best origineel mag noemen. Het spel lijkt op een soort kruising tussen Simcity en een volwaardige RTS game, die zich afspeelt in de middeleeuwen.

De speler krijgt controle of een simpele burcht en moet deze uitbreiden tot een onneembare vesting. Tegelijk moet je er ook voor zorgen dat je inwoners gelukkig zijn, er genoeg eten is en dat ze kunnen werken. Als klap op de vuurpijl komen er ook regelmatig vijandelijk legers langs en moet je al je kennis over middeleeuwse oorlogsvoering erbij halen om dit te overleven.

IGn heeft een recente build van het spel te pakken gekregen en er een uitgebreide preview van geschreven.In a divided European countryside, the kingdom is torn apart by four power hungry and warring lords. By skillfully managing resources, boosting peasant morale, and constructing complex castle architecture, players will ultimately establish settlements, build and manage castles and engage in siege warfare as they strive to reunite their king and country. "FireFly Studios' Stronghold", a unique castle simulation title, immerses the gamer in a teeming medieval settlement to create a vibrant castle community De demo weegt zo'n 50 Mb en is te downloaden bij GiGex. Voor de preview moet je bij IGn zijn.