'Verborgen NES-game Golf in Switch-besturingssysteem is eerbetoon aan Iwata' | Gamer.nl

'Verborgen NES-game Golf in Switch-besturingssysteem is eerbetoon aan Iwata' | Gamer.nl

Nintendo heeft vermoedelijk een eerbetoon aan zijn overleden topman Satoru Iwata verborgen in de software van de Switch.

Dat hebben bezoekers van de site Switchbrew ontdekt. Eerder deze week werd al bekend dat dataminers de oude Nintendo-game Golf hadden gevonden in het besturing ysteem van de Switch. Iwata was als programmeur hoofdverantwoordelijk voor het spel toen hij nog werkte bij de studio HAL Laboratory.

De ontdekte game zou alleen opgestart kunnen worden op 11 juli, de sterfdag van de voormalige president. Het spel wordt op de betreffende dag gestart door de Joy-Con-controllers in een specifieke positie te houden. Hiermee zouden spelers een iconische beweging van Iwata nadoen, die de topman gebruikte bij de start van Nintendo Direct-presentaties.

Hoewel de code van de Switch-software de game bevat en opstartmethode beschrijft, heeft nog niemand dit kunnen testen. Hobbyisten hebben het spel alleen via een onofficiële hackmethode weten te starten.

De tijd van de gameconsole wordt via een server gecontroleerd, waardoor het apparaat niet makkelijk gefopt kan worden om het eerbetoon nu al te starten.

Iwata werd in 2002 president van Nintendo. Hij was de eerste president van het bedrijf die geen lid was van de Yamauchi-familie. Hij overleed in 2015 aan de gevolgen van kanker.

Golf
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou