De Duitse wetgeving staat het toe om bepaalde spellen te 'indizieren'. Dit houdt in dat het spel niet meer in de winkels uitgestald mag worden en enkel verkocht mag worden aan spelers boven de 18 jaar. Vaak wordt in Duitsland de kleur van het bloed veranderd of het bloed zelfs volledig uit het spel gehaald om deze indizierung te ontlopen. Toch staan er al heel wat spellen, waaronder Quake en Unreal, op de zwarte lijst. Men heeft daar onlangs ook het strategische Command & Conquer: Generals aan toegevoegd.

Generals is hiermee de eerste strategische game die op de lijst van verboden games is beland. Opvallend is echter dat er in Generals amper blood & gore te bekennen is. Toch is men overgegaan tot het verbieden van het spel. Als argument voor de sancties voert men aan dat het spel laat zien dat oorlog de enige manier is om een conflict te winnen en dat het spel oorlog promoot en militaire kracht in een positief daglicht zet.

Electronic Arts verzet zich fel tegen deze beslissing en zegt dat men dit enkel doet vanwege de onenigheid tussen Duitsland en Amerika wat betreft de oorlog in Irak en hij benadrukt dat het hier om een strategische game gaat waarin geen bloederige gevechten tussen individuen te zien zijn.

In de media is het verbod op Command & Conquer: Generals reeds breed uitgemeten. Bij Barend & Van Dorp werd er gisteren kort aandacht aan besteed en de mensen aan tafel concludeerden allen dat het een goede zaak was wanneer zulke foute games uit de winkels verbannen worden.

Gaat Command & Conquer te ver met zijn thematiek of moet men niet zo moeilijk doen over de heisa omtrent deze game? Deel je mening met anderen en plaats een reactie.