Wanneer spelers de Xbox One headset gebruiken, klinken opgenomen stemmen helderder dan op de Xbox 360. Volgens Major Nelson wordt de kwaliteit met vijftig procent verbeterd. Dit dankzij betere audiocodecs waar Microsofts Skype-software gebruik van maakt. Ook ligt de zogeheten sample rate hoger. 

De Xbox One headset komt gratis bij elke nieuwe console. Het is ook mogelijk om via Kinect te voicechatten. Het accessoire herkent ook stemcommando's van spelers waarmee zij de Xbox One kunnen bedienen. Deze feature is echter niet in ieder regio op dag één beschikbaar.

Op de dag van lancering is deze functie sowieso in vijf landen beschikbaar: de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Microsofts Albert Penello meldt echter dat er ook beperkte ondersteuning is voor de talen Spaans, Italiaans en Portugees. Xbox One-gebruikers in de bijbehorende landen kunnen de Xbox One echter niet aanzetten via het equivalent van "Xbox On". Het is niet bekend welke stemcommando's wel werken. 

Hoe het met Nederland zit, is nog niet bekend. De Xbox One lanceert in ons land in de loop van 2014. Mogelijk zijn de stemcommando's dankzij deze vertraging wel direct beschikbaar op dag één. Microsoft heeft hier nog geen uitspraken over gedaan.