Vorig jaar deed Empire Interactive oude tijden herleven met de racegame Mashed, dat hier op Gamer.nl een puike 8,0 mocht ontvangen. Mashed liet zich inspireren op het klassieke Micro Machines en was vooral met meerdere mensen op één console een geweldige ervaring. Ondanks de vele lovende kritieken sloeg het spel niet direct aan bij het grote publiek, mede vanwege de toch ietwat achterhaalde graphics.

Om het potentieel van Mashed toch ten volle te benutten werkt Empire nu aan een flink opgewaardeerde versie van het spel dat onder de naam Mashed: Fully Loaded zal verschijnen. De graphics hebben een opknapbeurt gekregen, de camera werkt een stuk soepeler, een beter pick-up systeem voor de power-ups, nieuwe toernooien en een training mode. Tevens zijn er twee extra parcoursen, wat het totaal op 15 brengt, en een aantal variaties op het bestaande niveau, wat het totaal nog eens tot 30 opkrikt. Verder zijn er nu 15 voertuigen en hebben ze elk een verschillende besturing, wat bij het originele Mashed niet het geval was.

Een flinke patch dus en niet zozeer een sequel, maar voor mensen die Mashed nog niet kennen reden te meer om het spel in huis te halen. Mashed: Fully Loaded zal zo'n €29,95 gaan kosten, wat een uitstekende prijs is. Alleen mensen die het originele Mashed al in hun bezit hebben, komen enigszins bedrogen uit.