Een grote verbetering op dit vlak is volgens Hutchinson dat mensen in de game afgeleid kunnen worden door bepaalde gebeurtenissen of ergens anders heen kunnen gaan. "Je zult mensen niet meer urenlang zien praten op een marktplaats, ze gaan hun eigen gang".

Hutchinson ziet de wilde dieren in bossen van Assassin's Creed 3 als "de menigte van de wildernis". Sommige dieren kan de speler vanzelf tegenkomen door rond te lopen door de wereld, maar andere dieren zullen opgespoord en gevonden moeten worden. "Spelers moeten zich onderdompelen in het opsporings- en vangelement van de game. Op dieren jagen betekent niet dat je ze gewoon dood moet schieten, het zijn eerder assassination-doelwitten", legt Hutchinson uit.

Beloond

Spelers worden beloond wanneer ze de game op een alternatieve manier spelen. Zo kan een jagersclub besluiten om hoofdpersonage Connor een lidmaatschap aan te bieden wanneer de speler voornamelijk met pijl en boog jaagt. Hierdoor komt er een nieuw gebied beschikbaar waar de speler zich aan kan sluiten bij de jaagclub en nieuwe uitdagingen en beloningen kan krijgen.