Nieuws
Pokemon Go

Verbannen Pokémon Go-spelers krijgen weer toegang

Alleen wanneer spelers niet bewust waren van functies andere apps

Geschreven door Michel Musters op

Een aantal eerder verbannen Pokémon Go-spelers krijgen weer toegang tot de smartphonegame. Dat laat ontwikkelaar Niantic weten.

Niantic heeft eerder deze maand spelers verbannen die gebruikmaakten van bots en apps die de GPS-locatie aanpasten, om zo sneller pokémon te vangen. Niantic meldt nu dat sommige spelers echter niet beseften dat het gebruik van apps als PokéVision als vals spelen wordt gezien. Daarom krijgen spelers die zich hier niet bewust van waren weer toegang.


Niantic waarschuwt spelers om van andere apps die op wat voor manier dan ook interactie met Pokémon Go hebben gebruik te maken. Deze apps kunnen namelijk gebruikt worden als dataverzameltool, waardoor er informatie naar diverse partijen wordt verstuurd zonder dat men dat doorheeft. Daarbij sturen sommige apps ook informatie door Niantic zelf, waardoor de servers van het bedrijf teveel informatie binnenkrijgen. "Dat heeft een vergelijkbaar effect als een DDoS-aanval voor ons."

Niantic laat weten dat spelers die weer toegang krijgen en niet de regels volgen, een permanente ban kunnen krijgen. Daarbij gaat de studio niet spelers toegang geven die bewust tegen de regels in zijn gegaan. Spelers die apps hebben gebruikt om "van een afstand pokémon te vangen of gyms aan te vallen" krijgen geen toegang meer tot de game.

Bron: Pokemon Go

Dit artikel delen:

Lees meer

Klassieke Sierra-adventures nu op Steam GOTY-editie The Witcher 3: Wild Hunt nu beschikbaar
2

Reacties op: Verbannen Pokémon Go-spelers krijgen weer toegang

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Zuurstof

  • 30 augustus 2016 12:55
  Goh, een drop van 15 miljoen spelers in een maand en iedereen mag weer spelen:-) Ben bang dat de hype voorbij is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ghotirey

  • 30 augustus 2016 12:56
  Persoonlijk zie ik dat ook niet als cheaten, bedoel wat is het wezenlijke verschil met pokevision gebruiken en een tripje naar Kijkduin of ander soort plekken? Is daarbij PokeVision niet datgene waar alle spelers al tijden op wachten? een manier om daadwerkelijk pokemon te hunten/vinden?

  Daarbij denk ik ook niet dat het zo een goede actie is om zo hard op te treden voordat je je zaakjes op orde hebt.

  Vraag me ook af of Albert Heijn op de vingers is getikt met hun PokeAppie, deed vrijwel hetzelfde behalve dat het niet verbond met de servermaar verder toonde het wel de locaties van Pokemon bij albert heijn fillialen, inclusief het gebruik van plaatjes van de pokemon, wat volgens mij weer een schending van IP recht is…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.