Verbannen Pokémon Go-spelers krijgen weer toegang | Gamer.nl

Verbannen Pokémon Go-spelers krijgen weer toegang | Gamer.nl

Een aantal eerder verbannen Pokémon Go-spelers krijgen weer toegang tot de smartphonegame. Dat laat ontwikkelaar Niantic weten.

Niantic heeft eerder deze maand spelers verbannen die gebruikmaakten van bots en apps die de GPS-locatie aanpasten, om zo sneller pokémon te vangen. Niantic meldt nu dat sommige spelers echter niet beseften dat het gebruik van apps als PokéVision als vals spelen wordt gezien. Daarom krijgen spelers die zich hier niet bewust van waren weer toegang.


Niantic waarschuwt spelers om van andere apps die op wat voor manier dan ook interactie met Pokémon Go hebben gebruik te maken. Deze apps kunnen namelijk gebruikt worden als dataverzameltool, waardoor er informatie naar diverse partijen wordt verstuurd zonder dat men dat doorheeft. Daarbij sturen sommige apps ook informatie door Niantic zelf, waardoor de servers van het bedrijf teveel informatie binnenkrijgen. "Dat heeft een vergelijkbaar effect als een DDoS-aanval voor ons."

Niantic laat weten dat spelers die weer toegang krijgen en niet de regels volgen, een permanente ban kunnen krijgen. Daarbij gaat de studio niet spelers toegang geven die bewust tegen de regels in zijn gegaan. Spelers die apps hebben gebruikt om "van een afstand pokémon te vangen of gyms aan te vallen" krijgen geen toegang meer tot de game.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou