Ventilator PlayStation 5 wordt aangepast met software-updates

Ventilator PlayStation 5 wordt aangepast met software-updates

De koelingsventilator van de PlayStation 5 wordt waar nodig aangepast nodig via software-updates. Dat vertelt Yasuhiro Ootori,werktuigbouwkundige bij Sony, aan het Japanse platform href="https://www.4gamer.net/games/990/G999027/20201016035/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">4Gamer</a>.

Ootori legt uit dat de PS5, naast een temperatuursensor in de APU (accelerated processing unit, hoofdprocessor in een pc), drie temperatuursensoren op het moederbord bevat. Daarmee kan de snelheid van de ventilator, die aan beide kanten van de console blaast, worden gecontroleerd via software-updates.

"Verschillende games worden in de toekomst uitgebracht, en data van het gedrag van de APU wordt bij elke game verzameld. We zijn van plan de snelheid van de ventilator te optimaliseren op basis van deze data", zegt Ootori.

Tot slot legt hij uit dat de ventilator met een diameter van 120mm en een dikte van 45mm vrij groot is voor een console omdat deze dan relatief langzamer kan draaien. De ventilator is daarom 'onder normale omstandigheden stiller dan de eerste PlayStation 3 en PlayStation 4'.

Op Resetera is het volledig vertaalde interview van met Yasuhiro Ootori te vinden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

"De ventilator is daarom 'onder normale omstandigheden stiller dan de eerste PlayStation 3 en PlayStation 4'" Dit roept bij mij dan weer vragen op; 1) Onder normale omstandigheden - wat is normaal? En wat is een niet normale omstandigheid en wat doet de ventilator dan? 2) Stiller dan de eerste PS3 en PS4 - uhm, waren die zo stil dan? Ik zelf heb een PS4 pro (en dan ben ik nog een mazzelpik met een non-F35 model), maar zo stil is die niet, dus dan kan je al snel claimen dat de PS5 stiller is

0

@GWO De thermal paste van de PS4 is zo bar slecht dat ie amper warmte doorvoert, daarom zijn die krengen zo aan het blazen. Een vriend van me heeft die bij mij weten te vervangen (niet zelf proberen als je niet weet hoe, de garantiezegels moeten worden gebroken), hij draait sindsdien zo stil als mn Surface Pro 7.

0

@Witty1889 dit hoor ik inderdaad wel vaker. Maar zelf nooit gedaan want heb er geen hol verstand van. Maar ik vraag me ook altijd af bij oude PS4 spellen doet hij het niet maar nieuwe spellen wel zou je dat straks ook weer kunnen krijgen??

0

Wat een dikke fail .. ze weten niet een precies hoe hun systeem werkt

0
test

@Ichabod dat weten ze dus wel, alleen dit kan er extra voor zorgen dat er een stiller profiel gemaakt kan worden per game. Dit is juist goed.

0
test

@SuperDre Nee sorry! Totaal niet mee eens...Hoe lang hebben ze de tijd gehad om dit apparaat tot in de perfectie af te werken? Als jij een pc gaat samenstellen he, dan doe jij daar pak weg geen 5 jaar over. Een maand? Ik vind dit onprofessioneel overkomen. En ja ik krijg mijn ps5 met preorder dit jaar. En ja ik vind xbox ook leuk. Maar ik vind dit gewoon slecht. Al die achteraf geintjes. De opslag is ook al veel minder werd van de week bekend gemaakt...ik snap dit gewoon niet. Ik kan hier echt niet bij...

0

@SuperDre Ik lees hier alleen " in de toekomst word de fan luider " Nu moeten we even de competitie aangaan in metingen om consoles te verkopen

0
test

@SuperDre Dit bericht schreeuwt aan alle kanten: Hey, de PS5 koelt niet optimaal in alle omstandigheden maar we laten het aan de ontwikkelaars over hoe ze ermee omgaan bij hun game. Jezelf indekken is nooit verkeerd natuurlijk

0

Aanbevolen voor jou