Verschillende aanhangers en politici van de Venezuelaanse president Hugo Chavez hebben zich negatief uitgelaten over de game Mercenaries 2: World in Flames van de Amerikaanse ontwikkelaar Pandemic Studios. Het spel zou deel uitmaken van een Amerikaans plan om Venezuela binnen te vallen.

Door het spel zouden de Amerikanen kunnen rekenen op meer steun bij de bevolking voor een mogelijke invasie. In het spel vallen de Amerikanen namelijk Venezuela waarna een oorlogssituatie ontstaat in het land. Hierbinnen zul jij, als huurling, voor diverse partijen klusjes op moeten knappen.

Pandemic ontkent de beschuldingen en zegt geen geheime politieke agenda te hebben. Men heeft gewoonweg gekozen voor een interessante setting in een fictieve, maar tegelijk wel realistische conflictsituatie.

Het eerste deel van Mercenaries speelde zich af in Noord-Korea, maar hoewel men ook daar niet vies is van enige kritiek op videogames, bleef het omtrent Mercenaries toen angstvallig stil. Blijkbaar heeft een land na één protestactie wel door dat een game geen invasie zal veroorzaken. Mercenaries 2 wordt ontwikkeld voor PS3 en Xbox 360.