Rockstar San Diego heeft weliswaar bevestigd dat er ontslagen zijn gevallen bij de studio, maar spreekt niet over het precieze aantal personen dat hun baan verliest. "Zoals gewoonlijk is bij het ontwikkelen van games, fluctueert de omvang van onze teams tijdens de ontwikkelingsfase. Omdat Rockstar San Diego bezig is met een transitie van Red Dead Redemption naar toekomstige projecten, zijn we onze middelen aan het hergroeperen om zo effectief mogelijk spellen te kunnen ontwikkelen. We garanderen dat alle medewerkers die getroffen zijn door deze veranderingen met zorg behandeld zullen worden", zo zegt Steve Martin, studiomanager bij Rockstar San Diego.

Martin zegt daarnaast dat de studio nog geen aankondiging doet over een eventueel vervolg op Red Dead Redemption, maar dat de studio hard aan het werk is met het ontwikkelen van downloadable content voor het spel. Red Dead Redemption werd door critici goed ontvangen en verkocht anderhalf miljoen keer in de eerste maand na zijn release.

Werkomstandigheden

Begin dit jaar kwamen er klachten naar buiten over de werkomstandigheden bij Rockstar San Diego. De persoon achter deze klacht, die anoniem wenste te blijven, schreef over verplichte langere werkdagen, verlengde deadlines met weinig rust en stressvolle situaties in het algemeen.