Uitgever System 3 heeft vandaag SuperCar Challenge aangekondigd. SuperCar Challenge kan worden gezien als het vervolg op het eerder dit jaar verschenen Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli. Beide games maken gebruik van dezelfde technologie, die zowel op het gebied van simulatie als arcade uit de voeten kan. Het spel verschijnt in het tweede kwartaal van 2009 op de PlayStation 3.

SuperCar Challenge biedt echter heel wat meer dan alleen Ferrari's. Maar liefst 40 verschillende bolides maken hun opwachting, waaronder de Aston Martin DB9, Lamborghini Murcielago RGT en McLaren F1. Uiteraard laat men het Stijgerende Paard niet geheel achterwege, want enkele van de mooiste wagens uit Ferrari Challenge hebben de overstap naar SuperCar Challenge gemaakt.

Eén van onze grootste kritiekpunten op het origineel zal met SuperCar Challenge volledig worden herzien: de kunstmatige intelligentie. Zo zal de AI meer dynamiek kennen en zich beter aanpassen aan jouw rijvaardigheid. Verder is het audiovisuele aspect opgepoetst en mag je met 16 mensen online het rubber verbranden.