Het is de veertienjarige Danny Johnson uit Texas gelukt om het huidige record in guitar Hero te vebreken. Hiermee bemachtigde de jonge, digitale gitaarvirtuoos een plaatsje in het Guiness Book of Records.

Danny scoorde 973.954 punten met het nummer Through the Fire and Flames van Dragon Force en verbrak het oude record met een verschil van 75.000 punten. Hij deed dit op de Expert-setting en met een accuracy van 99%. Volgens het nieuwsbericht verbrak Danny het record schijnbaar zonder al teveel inspanning met als enige commentaar: "Records zijn er om gebroken te worden."

Overigens bleef de blauwe knop van zijn gitaar in de laatste seconden van het zeven minuten durende nummer hangen. Wie weet had hij het nummer anders wel perfect afgerond. Voor iedereen die het record van Danny eventueel wil breken, hij oefent ongeveer één á drie uur per dag, maar alleen nadat hij al zijn huiswerk gedaan heeft en muziekles heeft geoefend.

Danny had nog wel enkele tips voor alle Guitar hero-fans: "Sla in het begin alleen de knoppen aan waarvan je zeker weet dat je ze kan halen. En blijf gewoon oefenen, je wordt vanzelf beter."